Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné řezy se sněhem

Tento koláč vás dostane svou šťavnatostí, kterou mu dodají jablka, i božskou lehkostí, o kterou se postará sníh. Z odpolední kávy udělá pohlazení na duši.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 150 g másla + máslo na vymazání + 80 g na drobenku
    • 4 žloutky a 8 bílků
    • 110 g moučkového cukru
    • 300 g krupicového cukru + 80 g na drobenku
    • 300 g polohrubé mouky + 100 g na drobenku
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 1 lžička octa
    • 6 jablek (např. Red Delicious), oloupaných a nahrubo nastrouhaných
    • strouhanka na vysypání plechu


Příprava jídla

Máslo, moučkový cukr a 3 žloutky utřete do pěny, pak přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva. Zpracujte tuhé těsto, rozválejte ho a položte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C. Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh, zašlehejte krupicový cukr a ocet. Připravte si také drobenku: promněte spolu cukr, změklé máslo, mouku a zbývající žloutek. Plech vyjměte z trouby, těsto posypte jablky, na ně rozetřete sníh a nahoru nasypte drobenku. Snižte teplotu trouby na 180 °C, vraťte do ní koláč a pečte dalších asi třicet minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cibulové menu

Cibulové menu

Řezy s krémem z burákového másla

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborný koláč, chutná po vaječném koňaku

Přidat komentář