Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku

Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku
ZDROJ: Charles Deluvio/Unsplash

Inspirujte se zimou. Proč by měly sněhové závěje zdobit jen hory? Pořádnou sněhovou nadílku si zaslouží i sladké dezerty. 

Bělostný sníh z bílků tvoří základ sladkého pečení. Moučníky jsou díky němu nadýchané a pusinky křehké a křupavé. Umíte sníh správně vyšlehat?

  • Pro přípravu sněhu z bílků použijte čistou, suchou nádobu.
  • Pro důkladné odmaštění ji můžete zlehka vytřít citronem.
  • Při oddělování žloutků od bílků dbejte, aby se do bílků nedostala příměs žloutku.
  • Než začnete bílky šlehat, přidejte k nim špetku soli, sody nebo vinného kamene. Bílky díky tomu zaručeně vyšleháte do nadýchaného sněhu.
  • Začněte šlehat nejprve na nižší obrátky a postupně přidávejte rychlost. Pro přípravu zasněžených dezertů vyšlehejte bílky do pevné, husté pěny.
  • Při vytažení tvoří metly v bělostném sněhu špičky.

Povedlo se? Iluze zimní pohádky je nyní dokonalá!

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč