Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánská musaka s fetou

Rychlá večeře, jejíž příprava vám zabere jen deset minut. O zbytek práce se postará trouba.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 45 minut
PT10M
Pečení 0:10
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 2 žluté papriky, nakrájené na kusy
    • 2 červené cibule, nakrájené na dílky
    • 2 středně velké cukety, na silná kolečka
    • 1 velký lilek, na kousky
    • 6–10 stroužků česneku, oloupaných a přepůlených
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g sýra feta
    • 2 vejce
    • 200 ml smetanového jogurtu, nejlépe řeckého
    • 250–300 ml rajčatové passaty + 150 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 3 lžíce nasekaného čerstvého oregana nebo 3 lžičky sušeného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Zeleninu včetně česneku nasypte do velkého pekáče. Zakapejte olejem, osolte a opepřete, pečte doměkka, zabere to asi 25 minut. Fetu rozdrobte vidličkou a důkladně promíchejte s vejci, jogurtem, solí a pepřem. Až bude zelenina upečená, vmíchejte passatu a oregano. Navrch naneste směs s fetou, troubu přepněte na 220 °C. Pečte 20–25 minut, aby se náplň prohřála a povrch bublal a zhnědl.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vegetariánskou musaku mam moc ráda. Podle mě je ale lepší nejdříve zeleninu orestovat a až po té dát do trouby. Taky doporučuju lilek před přípravou prosolit a nechat okapat (tak 30minut). Do směsy ještě přidávám bramboru. Jídlo je moc dobré, ale rozhodně bych ho nenazývala rychlou večeří.

Přidat komentář