Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tzhle kopečky podle ,Sandtnerky´ díky strouhance křupou i druhý den.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 15 minut
P
Česká

Ingredience

    • 600 g brambor, oloupaných, varný typ C
    • 1 lžíce soli
    • 300 g másla + na vymazání plechu
    • 1 vejce + 3 žloutky
    • 150 g strouhanky
    • 200 g parmazánu + 100 g na posypání

Příprava jídla

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte. V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte. Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky. Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova. Podávejte osolené k pečenému masu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Přidat komentář