Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté knedlíky

Nadýchané knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem bez míchání.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
59 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí 60 minut
P
Česká

Ingredience

    • 250 ml vlažného mléka
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 30 g droždí
    • 2 vejce o pokojové teplotě
    • 2 lžičky soli
    • cca 300–400 g hrubé a 300–400 g polohrubé mouky
    • 2 housky, nakrájené na kostičky

Příprava jídla

1 Mléko oslaďte a vlijte do mísy, nadrobte droždí, posypte dvěma lžícemi mouky, zamíchejte a nechte v teple pod utěrkou vzejít kvásek. Pak do něj vmíchejte vejce, sůl a postupně přisypte obě mouky, aby vzniklo tužší vláčné těsto (možná nespotřebujete všechnu mouku). Těsto poprašte moukou a nechte hodinu kynout přikryté utěrkou.

2 Do těsta zapracujte houstičky, rozdělte ho na 3–4 díly a vytvarujte šišky. Nechte je 15 minut stát na pomoučněném válu a pak je vařte na pařáku 14 minut bez obracení. Uvařené knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.

Něco navíc: Knedlíky můžete zamrazit. Ohřívejte je v páře.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář