Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gulášová polévka

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění stejně jako skvělá koprovka, ale výsledek stojí za to! Nezbyde ani kapka.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
180 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Vaření 1:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 200 g hovězího výřezu (libové maso vykrájené odkudkoli)
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje
    • 2 lžičky sladké papriky
    • 1 litr hovězího vývaru
    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • po špetce kmínu, mletého chilli a majoránky
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky

Příprava jídla

1 V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte pepřem, kmínem a chilli a přiklopené duste téměř doměkka.

2 V jiném hrnci zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá, jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a rozšlehejte. Přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

Rada šéfkuchaře Jaroslava Sapíka: Svěží navinulou chuť získáte, když po paprice a před zalitím vývarem rozmícháte v základu velkou lžíci dobrého rajského protlaku.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář