
Maso a brambory z jedné pánve
Zvláštní postup u klasického tématu. Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Příloha se dopéká spolu s masem.
Vydání: 2005/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g pevných brambor, neloupaných
- 600 g telecí kýty nebo vepřové panenky, nakrájené na plátky
- 2 lžíce oleje, nejlépe olivového
- 1 velkou cibuli, nakrájenou na plátky
- lístky ze 2 snítek rozmarýnu, nasekané, nebo lžičku sušených, rozemnutých
- hotovou tmavou jíšku v granulích
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Brambory omyjte kartáčkem a nakrájejte na plátky silné přibližně jako náš časopis. V hrnci je zalijte vařící osolenou vodou, uveďte do varu a 8–10 minut vařte. Rozpalte velkou silnostěnnou pánev, vlijte do ní olej a opečte na něm plátky masa, asi pět minut z každé strany. Pak maso vyjměte a uchovejte v teple.
2. Rozehřejte gril v troubě, jíšku rozpusťte podle návodu ve vodě tak, abyste získali asi půl litru šťávy. Do pánve, v níž jste opékali maso, vsypte cibuli a rozmarýn a smažte je asi tři minuty, až se cibule začne zabarvovat. Vlijte jíšku, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Krátce (stačí čtyři minuty) povařte, aby omáčka zhoustla.
3. Vraťte teď do pánve maso a překryjte ho plátky brambor. Potom už jen vložte na pět minut pod gril v troubě, aby brambory krásně zezlátly, a můžete nést na stůl.
Tip apetitu
Hotová tmavá jíška Knorr (250 g/cca 30 Kč, koupíte v nejširší prodejní síti) stvoří chutnou omáčku k této specialitě doslova za pár minut.
2. Rozehřejte gril v troubě, jíšku rozpusťte podle návodu ve vodě tak, abyste získali asi půl litru šťávy. Do pánve, v níž jste opékali maso, vsypte cibuli a rozmarýn a smažte je asi tři minuty, až se cibule začne zabarvovat. Vlijte jíšku, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Krátce (stačí čtyři minuty) povařte, aby omáčka zhoustla.
3. Vraťte teď do pánve maso a překryjte ho plátky brambor. Potom už jen vložte na pět minut pod gril v troubě, aby brambory krásně zezlátly, a můžete nést na stůl.
Tip apetitu
Hotová tmavá jíška Knorr (250 g/cca 30 Kč, koupíte v nejširší prodejní síti) stvoří chutnou omáčku k této specialitě doslova za pár minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzana (neověřeno)
1. Duben 2007 16:04
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 08:18