Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Javorovo-karamelové kousky

Tímto koláčem sice nečekanou návštěvu nepohostíte, to ale vůbec nevadí. Zbyde více pro vás a až ho ochutnáte, zjistíte, že je dobře, že jste se o něj nemuseli dělit.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4-5
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení 6 hodin
P
Koláč

Ingredience

    • 200 g kulatých čokoládových sušenek, například cookies, nadrobno rozdrcených
    • 45 g strouhaného kokosu
    • 200 g másla + trocha na vymazání plechu
    • 100 g tmavé čokolády
    • 2 lžičky slunečnicového oleje

    Na javorový karamel

    • 395 g kondenzovaného mléka
    • 60 g másla
    • 2 lžíce javorového sirupu

     

Příprava jídla

1 Cookies, kokos a máslo prohněťte ve velké míse, směs pak natlačte na dno vymazaného plechu o rozměrech zhruba 20 × 20 centimetrů a dejte do lednice.

2 Mezitím si připravte javorový karamel: všechny suroviny na něj dejte do pánvičky s vyšším okrajem. Přiveďte k varu a za
stálého míchání povařte asi osm minut tak, aby směs začala tuhnout a zlátnout. Karamel přelijte přes základ dezertu a opět vložte do ledničky. Čokoládu rozpusťte s olejem a přelijte ji přes karamelovou vrstvu.

3 Dezert nechte šest hodin tuhnout v ledničce a pak krájejte na kostky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové řezy

Komentáře

Obrazek uzivatele
Smes z kondenzovaneho mleka ne a ne tuhnout. I po vychlazeni, pri rozkrojeni kolace vytekala. Kolac byl dobry, ale az prilis sladky. Takovy sladky "tlamolep" :-)

Přidat komentář