Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT16M
Vaření 0:16
Česká

Ingredience

    • 250g hrubé mouky
    • 10g droždí
    • 3 vařené brambory
    • sůl
    • 1 žloutek
    • 100ml teplého mléka

Příprava jídla

Do 250 g hrubé mouky rozdrobte 10 g droždí, přidejte zchladlé, oloupané a prolisované 3 vařené brambory, 1 lžičku soli, 1 žloutek a přilijte cca 100 ml teplého mléka. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout. Pak z něj utvořte kulaté knedlíky a vařte je asi 16 minut. Než je vyndáte, vpíchněte do jednoho špejli – bude-li suchá, jsou uvařené. Univerzální příloha.
 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář