OBCHOD

Vosí hnízda

Vánoční klasika, která nikdy nezklame.

Vydání: 2008/12
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
89 (hlasů)
Počet porcí: 30-36 hnízd
Doba přípravy: Do hodiny
Cukroví Česká

Ingredience

    • 1× 240g balíček dětských piškotů
    • 150 g moučkového cukru
    • 60 g másla
    • 1 bílek
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 lžíce tuzemského rumu + na piškoty
    • 20–30 g mletých vlašských ořechů
    • krystalový cukr na obalování a vysypávání

    Na krém

    • 120 g másla + 2 lžíce tuzemského rumu
    • 2 lžíce vanilkového cukru + 2 žloutky

     

Příprava jídla

1 Dejte si stranou 30–36 piškotů. Dalších 100g (nebo více, podle chuti) piškotů umelte. Přidejte k nim cukr, máslo, bílek, kakao, rum a vlašské ořechy a zpracujte na stejnorodou hmotu. Rozdělte ji na 30–36 kuliček a ty důkladně obalte v cukru. Suroviny na krém utřete dohladka.

2 Na tác dejte piškoty a na každý opatrně kápněte rum. Tvořítko vysypte krystalovým cukrem a vtlačte do něj kuličku hmoty. Držadlem vařečky do něj udělejte důlek a dejte trochu náplně. Uzavřete piškotem, přimáčkněte a pak vosím hnízdem klepněte o prkénko nebo otevřete formičku. Stejným způsobem připravte zbývající hnízda.

tip: bojíte-li se, aby hnízda do Vánoc nezmizela, schovejte je do mrazáku, tam je rodina určitě hledat nebude.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční vánoční cukroví

Cukroví na poslední chvíli

reklama

Přidat komentář