Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené rizoto s houbami

Máte-li čerstvé nebo mražené hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 40 minut
PT40M
Pečení 0:40
Italská

Ingredience

    • 370 g rýže arborio
    • 1120 ml horkého kuřecího vývaru
    • 60 g najemno nastrouhaného parmazánu
    • 40 g másla
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA ŽAMPIONY:

    • 10 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené či prolisované
    • 300 g žampionů, očištěných (nejlépe směs s hnědými houbami, větší nakrájejte na plátky, menší rozčtvrťte)

Příprava jídla

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (v elektrické troubě to trvá 40 minut při 180 °C, horkovzdušnou nastavte na 160 °C).

2 Mezitím si připravte žampiony. Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni. Vložte na ni máslo, olej, česnek a žampiony. Opékejte 5 minut, aby žampiony zezlátly.

3 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, sůl a pepř, promíchejte, aby se máslo rozpustilo, a ihned podávejte posypané opečenými žampiony.

Škola vaření: rizoto z trouby

Odteď můžete podávat báječné krémové rizoto bez míchání u plotny, a dokonce nabídnout každému u stolu jiné! Máme pro...

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář