Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře po indicku

Voňavá rýže chutná už sama o sobě, počkejte, až přidáte opečená kuřecí prsa. Pokud máte čas, naložte maso do jogurtu a kari pasty několik hodin před vařením.
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
P
Maso Indická

Ingredience

    • 300 ml přírodního jogurtu
    • 2 lžíce madráské nebo jiné indické kari pasty
    • 4 kuřecí prsní řízky
    • 1 lžíce másla
    • 2 cibule, rozpůlené a na plátky
    • 6 tobolek kardamomu, zmáčknutých
    • 300 g rýže basmati, nejlépe přírodní
    • 700 ml kuřecího vývaru
    • 2 lžíce mandlových lupínků, opražených
    • 2 červené chilli papričky, najemno nasekané (nemusí být)
    • 1 svazek koriandru, nasekaný (můžete vynechat)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Smíchejte jogurt a kari pastu a ve směsi obalte kuřecí prsa. Ve velkém mělkém rendlíku nebo v hlubší pánvi, k němuž/níž máte poklici, rozehřejte lžíci másla. Vsypte cibuli a kardamom a pět minut opékejte, pak přidejte rýži a vývar. Přiveďte k varu, přiklopte a duste, aby se vývar vstřebal a rýže změkla (možná budete muset přilít ještě trochu vývaru).

2 Kuřecí prsa opečte na pánvi nebo pod grilem dozlatova tak, aby byla uvnitř propečená.

3 Do rýže vmíchejte mandlové lupínky, chilli papričky a koriandr. Maso nakrájejte a naskládejte na rýži.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář