Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Intenzivní chuť oliv umocníte ještě česnekem, chili a bylinkami. Výborné s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování 2-3 minuty
P
Sendvič Středomořská

Ingredience

    • 140 g oliv kalamata nebo černých řeckých oliv prodávaných bez nálevu, odpeckovaných
    • 1 lžíce kaparů naložených v soli, opláchnutých a okapaných
    • 3 sardelové řezy
    • 2 stroužky česneku
    • 1 drcená chilli paprička
    • 1 velká hrst čerstvé bazalky
    • 1 velká hrst hladkolisté petrželky
    • 60 ml panenského olivového oleje
    • 2 kolečka kozího sýra s bílou plísní na povrchu, podélně přepůlená
    • opečený italský chléb k podávání

Příprava jídla

1 Rozmixujte olivy, kapary, sardele, 1 stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu.

2 Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem.

3 Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kaviár z lilku

Přidat komentář