Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Falafelové burgery

Burgery z cizrny, česneku a bylinek. Podávejte s opečenou pitou a rajčatovou omáčkou.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 6 minut
P
Chléb a pečivo Africká

Ingredience

    • 400 g konzerva cizrny, slitá
    • 1 červená cibule, nahrubo nasekaná
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 hrst nasekané petrželky
    • 1 lžička mletého (římského) kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru
    • ½ lžičky harissy nebo mletého chilli
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • sůl na dochucení

    k podávání
    • opečená pita + 200 g hotové rajčatové
    • omáčky + rukola nebo listový salát

Příprava jídla

Cizrnu osušte kuchyňským papírem. Spolu s 2/3 cibule, česnekem, petrželkou, kořením, moukou a trochou soli ji do téměř hladka pořádně zpracujte mixérem nebo chopperem. Pak z hmoty rukama zformujte 4 koláčky.

Na nepřilnavé pánvi zahřejte olej a rychle opečte burgery, stačí 3 minuty z každé strany, do světle zlatova. Podávejte s opečenou pitou, rajčatovou omáčkou, zbývající cibulí a zelenými listy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Dokonalý hamburger

Přidat komentář