Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení nejméně 1 hodina
P
Zelenina Italská

Ingredience

    • 2 větší nebo 4 menší červené řepy
    • 4 hrsti rukoly
    • 100 g měkkého kozího sýra, ,válečku‘, na teninké plátky

    Na zálivku
    • šťáva z 1 citronu
    • balzamikový ocet podle chuti
    • drcený pepř podle chuti
    • sůl

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.

2 Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář