
Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem.
Vydání: 2009/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení nejméně 1 hodina
Pečení nejméně 1 hodina
P
Ingredience
- 2 větší nebo 4 menší červené řepy
- 4 hrsti rukoly
- 100 g měkkého kozího sýra, ,válečku‘, na teninké plátky
- šťáva z 1 citronu
- balzamikový ocet podle chuti
- drcený pepř podle chuti
- sůl
Na zálivku
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.
2 Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.
2 Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.
Přidat komentář