Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s černou ředkví

Omeleta se slušnou porcí zeleniny a bylinek. Nejlépe chutná s tmavým chlebem.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
30 minut odležení
PT5M
Opékání 0:05
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 150 g černé ředkve (asi jedna menší ředkev)
    • 3 vejce
    • 3 jarní cibulky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř
    • bylinky podle chuti (bazalka, koriandr, petržel)

Příprava jídla

1 Ředkev omyjte, oškrábejte, nakrájejte na kolečka a ta pak na proužky. Posypte je ½ lžičky soli a nechte je asi půl hodiny stát, aby se vypotily. Vejce lehce prošlehejte a podle chuti osolte a opepřete. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do vajec.

2 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. V cedníku vymačkejte vodu z ředkve, co nejvíc to půjde, a orestujte ji na pánvi. Vlijte na pánev vaječnou směs a smažte ji pár minut na středně velkém plameni. Až začne omeleta zespodu tuhnout a lehce zhnědne, otočte ji a smažte ještě minutu nebo dvě z druhé strany.

3 Před podáváním omeletu ještě podle chuti osolte, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Nejlépe chutná s tmavým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář