Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné ledové mléko

Jednoduchý a osvěžující dezert ze snadno dostupných surovin.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení 3 hodiny
P
Ostatní

Ingredience

    • 500 ml mléka
    • 125 ml 12% smetany
    • 1 svitek skořice
    • 1 muškátový oříšek
    • 1 vanilkový lusk
    • 2 lžíce medu

Příprava jídla

1 Mléko nalijte do hrnce a k němu přidejte smetanu, svitek skořice, celý muškátový oříšek, rozpůlený vanilkový lusk a med a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte probublávat tři minuty. Pak sejměte z ohně a nechte 10 minut stát.

2 Vyndejte skořici, lusk i muškátový oříšek, vlijte ochucené mléko do pekáčku, přikryjte a zamrazte.

3 Před servírováním přendejte mléčnou hmotu do robotu a promixujte, aby trochu povolila.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář