Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Džem z višní a rybízu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Snadné Na necelých 1¾ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2907 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 665 g
Tuky 0 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce pikantní džem provoněný rumem.

Suroviny

omyté, vypeckované, bez stopek
želírovací cukr 500 g
rum 1,5 PL
tmavý

Postup

1

1 kg višní, omytých, vypeckovaných, bez stopek, a 500 g červeného rybízu, omytého, vložte do hrnce a promačkejte šťouchadlem. Trochu rybízu můžete odložit a přidat později v celku.

2

Přisypte 500 g želírovacího cukru 3 : 1 a promíchejte. Sterilizujte sklenice. Ovocnou hmotu zahřejte, až začne vřít, přilijte 1,5 lžíce tmavého rumu a 4–5 minut vařte. Zkuste, zda směs už správně želíruje.

3

Podle potřeby případně ještě pár minut povařte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč