OBCHOD

Sendviče s kávovým semifreddem

Osvěžující zmrzlinový dezert s kávovou příchutí servírujte na letní party nebo jako sladkou tečku za nedělním obědem.

Vydání: 2009/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 6 hodin
Vaření 0:05

Ingredience

    • 10 g granulek instantní kávy (asi 3 lžíce)
    • 2 lžíce kávového likéru (kahlúa, tia maria apod.)
    • 3 vejce
    • 2 žloutky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 220 g krupicového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • ploché sušenky k podávání

Příprava jídla

1 V kastrůlku zahřívejte kávu, 2 lžíce vody a kávový likér do rozpuštění. Dejte stranou a nechte vychladnout. Do ohnivzdorné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu a nechte zchladnout. Občas prošlehejte.

2 Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Přimíchejte do směsi kávovou příchuť. Vlijte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Po zmrazení rozdělte semifreddo vždy mezi dvě sušenky a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové semifreddo s mákem

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Obohatila jsem o vlašské ořechy a použila likér Amareto. Nejsnadnější domácí zmrzka.

Přidat komentář