Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečená srnčí kýta

Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
67 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Opékání 10 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2–3 lžíce másla + trochu na zjemnění
    • 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
    • 140 g kořenové petržele, nahrubo nastrouhané
    • 100 g celeru, nahrubo nastrouhaného
    • 2 cibule, nahrubo nasekané
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 5 lžic hladké mouky, ochucené solí a pepřem
    • 1 kg vykostěné srnčí kýty, nakrájené na kostky velikosti sousta
    • 2 lžíce rybízové marmelády
    • 450 ml kvalitního červeného suchého vína
    • 450 ml hovězího vývaru
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 bobkový list
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Rozehřejte velký hrnec s těžkým dnem – nejlépe litinový –, dejte do něj většinu olivového oleje a másla a osmahněte mrkev, petržel, cibuli i celer. Po zhruba 4–5 minutách přihoďte česnek a míchejte další minutu.

2 Hladkou mouku vsypte do většího sáčku, vložte do něj kýtu a protřeste, aby se ze všech stran obalila. Zeleninu v hrnci shrňte k jedné straně a na volné místo dejte zbytek oleje i másla, plamen zvyšte na maximum a osmahněte ze všech stran maso, tak aby se zatáhlo a veškerá vůně a šťáva zůstaly uvnitř. Pak maso i zeleninu vyndejte.

3 Do hrnce přidejte rybízovou marmeládu, červené víno a přiveďte k varu, přilijte vývar a vhoďte tymián, bobkový list, promíchejte a do hrnce vraťte maso i zeleninu. Přiveďte k varu.

4 Přiklopené přendejte do trouby a pečte minimálně hodinu a půl. Po vytažení z trouby dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Podávejte s bagetou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na listopad

Menu na listopad

Srnčí ragú se žampiony

Daňčí závitek po znojemsku

Srnčí s perníkovou omáčkou

7 receptů s vínem

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

20 zvěřinových receptů

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný recept! Kombinovala jsem s bramborovymi plackami a moc nám chutnalo.
Obrazek uzivatele
Robil som toto skvelé jedlo v nedeľu na obed, ja fantastické!
Obrazek uzivatele
Nemělo to chybu!!!!

Přidat komentář