Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablka pečená na medu

Banány, mango, lískové oříšky, skořice, med a kapka rumu - velice voňavá a sladká záležitost. 

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Ostatní

Ingredience

    • 50 g směsi pokrájených banánů, pomeranče a manga
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 2 lžíce medu
    • 25 g lískových oříšků, hrubě posekaných
    • 1 lžíce tmavého rumu
    • 2 velká jablka
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekané ovoce smíchejte se skořicí a medem, nakonec přidejte i ořechy a lžíci rumu. Od stopky vyřízněte celý jádřinec – jablko nerozkrajujte a také si dejte si pozor, abyste ho neponičili.

2 Podél celého obvodu jablka, zhruba v polovině výšky, nařízněte slupku.

3 Jablka položte do zapékací mísy, pokapejte je citronem, naplňte směsí ovoce a pečte 30–40 minut doměkka a dozlatova. Pokud máte pocit, že plody příliš rychle hnědnou, zakryjte je alobalem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Přidat komentář