Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kančí guláš podle staročeského receptu

Zvěřina k podzimu patří. Chuťově výrazný kančí guláš skvěle doplní houskové knedlíky.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
99 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení masa: půl dne
PT45M
Dušení 0:45
Maso Česká

Ingredience

    • divoké koření: 5 lžic černého pepře, 5 lžic celého jalovce, 15 bobkových listů, 5 lžic nového koření
    • 1 lžička soli
    • 1 kg kančího plecka
    • 150 g másla
    • 5 středních cibulí, nakrájených najemno
    • 250 g anglické slaniny, pokrájené na kostičky
    • sůl a pepř
    • 3 lžičky celého kmínu
    • 3 lžíce tmavého rumu
    • 500 ml suchého červeného vína
    • 1,5–2 l hovězího vývaru
    • citronová šťáva
    • 40 g hladké mouky

Příprava jídla

1 Divoké koření dejte do hrnce a zalijte jedním litrem vody, přiveďte k varu a 25–30 minut vařte. Na závěr přisypte sůl a počkejte, až vývar vychladne. Poté do něj vložte celé maso tak, aby bylo úplně ponořené, a dejte ho aspoň na šest hodin odležet do lednice .

2 Kance vyndejte z nálevu a nakrájejte na kostičky velikosti sousta, osolte, opepřete. Cibulku smíchejte s kmínem a troškou soli a osmahněte ji na 100 g másla do tmavě zlatavé barvy. Pak vsypte slaninu a čtyři minuty opékejte, přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Přilijte rum a červené víno a asi deset minut poduste – alkohol by se měl trochu odpařit, ale neměl by se úplně vyvařit. Poté maso vyjměte a do základu vlijte hovězí vývar a omáčku přiveďte k varu, zakápněte trochou citronové šťávy.

3 Ze zbytku másla a hladké mouky připravte světlou jíšku. Vmíchejte ji do omáčky, vraťte do hrnce maso a duste pětadvacet až třicet minut doměkka.

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

V Olomouci byla otevřena prodejna Český grunt

V Olomouci byla otevřena prodejna Český grunt

Daňčí závitek po znojemsku

Hovězí guláš s červenou řepou

Zvěřinový boršč

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Kančí segedín

Kančí paštika

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

Kančí burger s brusinkami

Kančí ragú s křupavou pokličkou

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nejím divočinu. Nechutná mi. Ale zkouším to. Když jsem koupila maso líbilo se mi. Bylo růžové, hezky se krájelo. První základ úspěchu. A pak přišla úprava. Recept v takových případech dodržuji. Postupovala jsem krok za krokem a během vaření se z kuchyně začala linout nádherná vůně. Trošku jsem ochutnávala omáčku. Byla výborná. Zda je maso vaření, posoudila moje drahá polovička. Byla překvapená, protože kančí maso miluje a takovýto způsob případy ještě nezažil. Až na talíři (po půlce snědené omáčky) jsem se odhodlala ochutnat maso. A závěr? Výborné. Vím jen jedno. V hospodě si kančí nedám. Ale když si ho udělám podle tohohle receptu, tak to nemá chybu. Díky Apetite
Obrazek uzivatele
Milá Blanko, tak to je úžasná zpětná vazba, děkujeme!

Přidat komentář