Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pyré z řepy a křenu

Skvěle doplní sváteční svíčkovou pečeni.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Vaření: 15 minut
P
Omáčka Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, na kolečka
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • 4 velké červené řepy, uvařené doměkka, nahrubo nastrouhané
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce crème fraîche (můžete nahradit hustou zakysanou smetanou)
    • sůl a pepř
    • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu

Příprava jídla

V pánvi na oleji osmahněte cibuli a česnek. Asi po 5 minutách přidejte řepu a ocet a míchejte, až získáte lehce lepivou hmotu. Sejměte z ohně, přimíchejte crème fraîche a promixujte. Nakonec vmíchejte křen, osolte a opepřete. Podávejte ještě teplé se svíčkovou pečení v krustě.

NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit den předem a pak ho ohřát v mikrovlnce nebo na pánvi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slavnostní menu bez ryby

Slavnostní menu bez ryby

Přidat komentář