Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boží milosti

Pěkně omaštěná a ocukrovaná sladkost patří již tradičně k oslavám masopustu. Boží milosti nejlépe chutnají smažené na domácím sádle.

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Odpočinutí těsta: 2-3 hodiny
PT30M
Smažení 0:30
Cukroví Česká

Ingredience

Příprava jídla

1 Na vál dejte mouku, máslo, žloutky i celé vejce, citronovou kůru a šťávu, rum a sůl a asi deset minut důkladně hněťte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu odpočinout dvě až tři hodiny.

2 Z těsta vyválejte tenký plát a z něj tvořítky nebo rádlem vykrajujte hvězdy, kolečka, ptáčky a další tvary. Každý kousek po okrajích ještě několikrát ozdobně prořízněte. Vyválené a nakrájené tvary ještě přikryjte a nechte deset minut odpočinout.

3 Smažte ve větším množství sádla dozlatova. Usmažené odkládejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Ještě teplé posypte moučkovým cukrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hody z uzeného masa

Hody z uzeného masa

Přidat komentář