Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šlehačková bublanina s ovocem

Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
346 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Česká

Ingredience

    • 3 velká vejce
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • špetka soli
    • 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
    • tuk a hrubá mouka na plech
    • 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti
    • moučkový cukr s vanilkou na poprášení

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte  dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

NĚCO NAVÍC
Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snadné dezerty do 20 minut

Litá bublanina se švestkami

30x neodolatelné borůvky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bublaninou bych to vubec nenazyvala. Testo jsem musela redit, abych ho vubec na plech rozetrela. A bylo tak huste, ze ovoce zustalo na povrchu. Navic jsem musela pect hodinu. Vysel z toho dost nepovedeny tuhy ovocny kolac, a to jsem se tesila na nadychanou bublaninu!
Obrazek uzivatele
Milá Lucie, já prakticky jiný recept na bublaninu nepoužívám a pokaždé se mi povede. Stejné reakce mám od každého, kdo ji pekl. Těsto nemá být řídké, naopak, spíš husté a je třeba ho jemně, nedbale rozetřít na plechu stěrkou. Ovoce jím propadne během pečení, kdy se korpus nadýchne a ovoce se v něm ‚utopí‘.
Obrazek uzivatele
Super buchta ;-)
Obrazek uzivatele
Co se týká vaření, považuji se za poměrně zkušeného kuchaře. Sladké u nás peče manželka, takže v tom jsem ryzí amatér. Přesto se mi tato bublanina povedla hned na první pokus a dle vyjádření synka byla báječná. A na pečení stačilo 20 minut. Tu Vaši hodinu naprosto nechápu, něco muselo být špatně, ale určitě to nebyl recept.
Obrazek uzivatele
Lucko, dám vám na tento recept malou vychytávku. Na jedno vejce dejte půlku skořápky vody a pak šlehejte s cukrem do pěny. A nejlepší je ještě ušlehat z bílků sníh. Alča
Obrazek uzivatele
Je to výborná a rychlá bublanina.
Obrazek uzivatele
Bublanina výborná, ovoce mi tedy taky zůstalo na povrchu, ale níjak to nevadilo a kvalitu to nesnížilo... Akorát hrnek cukru se mi zdá příliš, pouzila jsem polovinu hrnku a bohatě stačilo :)
Obrazek uzivatele
jemná výborná bublanina
Obrazek uzivatele
Pekl jsem to 3/4 hodiny, protože mi při vkládání pekáče spadla teplota pod 150°C a raději jsem přidával plyn pomalu. A ovoce mi stejně zůstalo na povrchu.
Obrazek uzivatele
Bublanina výborná v receptu jsou uvedena 3 VELKÉ vejce já mám menší tak jsem dala 4 a smetanu celou krabičku 250ml a těsto je jak peřinka pokud se někomu nedaří ať se zamyslí nad svým kuchařským umem ;-)
Obrazek uzivatele
:-)
Obrazek uzivatele
Děkuji za recept. Mně se bublanina moc povedla, krásně se upekla, ale když bylo těsto hotové tak se mi zdálo hodně husté a tak jsem přidala ještě polovinu jednoho kelímku šlehačky (celý má 210gr.) Dávala jsem na pečící papír. Třešně se propadly přesně tak akorát. Chuťově moc dobrá a příprava opravdu rychlá.
Obrazek uzivatele
Víc než bublaninu mi to připomíná takovou olejovou placku, je hutnější, ale ano, ovoce se propadá tak akorát. Do bublaniny, kterou si pamatuji od babičky, to má daleko. Byla vždycky jako dech. Recept není špatný, ale bublanina to není, a to se mi zcela jistě podle tohoto receptu povedla :-(
Obrazek uzivatele
Výborná a rychlá za necelých 20 minut. Těm co se nepovedla to prostě neumí!!!!
Obrazek uzivatele
Buchtička se povedla, je jednoduchá a i když většinou množství cukru v receptech ubírám, tak tentokrát jsem nechala skoro celý hrnek dle receptu a je to akorát. Jen mi přijde taková sušší, ale pořád dobrá. Díky :)
Obrazek uzivatele
Jsem vyučená kuchařka, zkusila jsem tento recept a mohu říct, že je tato bublanina jedna z nejlepších co jsem dělala. Jediné co jsem poupravila je to, že jsem ušlehala z bílků sníh. Je opravdu super !!!!!!!!! Álča

Přidat komentář