Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou a jogurtem! Bublanina s ovocem je klasikou jako od babičky a zvládnou jí upéct i naprostí začátečníci. Stačí trochu času, lásky a čerstvého ovoce. Než stihnete poklidit, nadýchaná bublanina s ovocem je na stole!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.
Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.
Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )