0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 214
Do hodiny Snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 363 g
Tuky 77 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou! Bublanina s ovocem je klasikou jako od babičky. Připraví i méně skušené hospodyňky. Stačí trochu času, lásky a čerstvého ovoce. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 ml
150 ml špaldová a 50 ml bílá pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 2
jedlá soda 1 PL
hnědý cukr 70 g
vanilkový cukr 1
jogurt bílý 125 ml
nebo 100 ml kysané smetany a 25 ml kefíru
máslo 20 g
rozpuštěné
řepkový olej 30 g
vejce 2 ks
ovoce 350 g
třešně, rybíz, jahody
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.

2

Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.

3

Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč