0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 217
Do hodiny Snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 363 g
Tuky 77 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou! Bublanina s ovocem je klasikou jako od babičky. Připraví i méně skušené hospodyňky. Stačí trochu času, lásky a čerstvého ovoce. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 ml
150 ml špaldová a 50 ml bílá pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 2
jedlá soda 1 PL
hnědý cukr 70 g
vanilkový cukr 1
nebo 100 ml kysané smetany a 25 ml kefíru
máslo 20 g
rozpuštěné
řepkový olej 30 g
vejce 2 ks
ovoce 350 g
třešně, rybíz, jahody
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.

2

Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.

3

Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč