Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 293
Do hodiny Snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2332 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 326 g
Tuky 77 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou a jogurtem! Bublanina s ovocem je klasikou jako od babičky a zvládnou jí upéct i naprostí začátečníci. Stačí trochu času, lásky a čerstvého ovoce. Než stihnete poklidit, nadýchaná bublanina s ovocem je na stole!

Suroviny

řepkový olej 30 g
rozpuštěné
nebo 100 ml nízkotučné zakysané smetany a 25 ml kefíru
hnědý cukr 70 g
150 ml špaldová a 50 ml bílá pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 2 ks
ovoce 350 g
třešně, rybíz, jahody (podle sezony)
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.

2

Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.

3

Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín