Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový dort z drobenky

Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Při pečení se vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
337 (hlasů)
Počet porcí: Na 8 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Dort Česká

Ingredience

    • 1 hrnek polohrubé mouky
    • 1/2 hrnku moučkového cukru
    • 100 g másla
    • 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

    Na náplň

    • 500 g měkkého tvarohu (v kostce)
    • 1 kelímek zakysané smetany
    • 200 ml mléka
    • 1/2 hrnku moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 vanilkový pudinkový prášek
    • 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená)

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

2 Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světlezlaté barvy.

Další recept na tvarohový dort naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rodinný oběd

Rodinný oběd

Snadné dezerty do 20 minut

14x dezert s tvarohem

16x jednoduché ovocné koláče a buchty

30x neodolatelné borůvky

Komentáře

Obrazek uzivatele
dort se vůbec nepovedl, ikdyž jsem ho pekla tak o 20 min. déle pořád nebyl dostatečně propečený, ale už byl skoro černý, když jsem ho výtáhla, v podstatě se roztekl.... postupovala jsem podle receptu...
Obrazek uzivatele
Nedokážou říct, kde byla chyba, ale peču tento koláč často, sice do obdelnikové plechu a bez prášku do pečiva v drobence a úspěch zaručen. Možna bych dala méně mléka.
Obrazek uzivatele
Mám podobnou zkušenost, ale zkusila jsem dort dát do ledničky, ještě ve formě, přes noc ztuhne, pak je báječný!
Obrazek uzivatele
Asi jste udělala něco špatně.Já ho upekl a je výborný.
Obrazek uzivatele
Po vyndání z trouby působí "rozpadlým" dojmem, ale po vychladnutí a pár hodinách v lednici je přesně jako na obrázku
Obrazek uzivatele
Já ho dělala už několikrát a vzdy se povedl mam ho od rada rychlý a moooc dobry:)
Obrazek uzivatele
Do náplně jsem přidala 2 lžíce hladké mouky, náplň potom byla hustější, ale chtělo by to ještě déle péct, střed nebyl moc propečený.
Obrazek uzivatele
Nedokážu řící, kde je chyba, ale peču poměrně často a úspěch zaručen. Připravuji na malém obdelnikové plechu o stejně ploše jako dortová forma(lepší porcování na čtverce). Vypouštim prášek do pečiva v drobence a nedávám tolik mléka. Taky záleží jestli je tvaroh z vaničky nebo z folie, ale je to snadné rychlé a k použití pro jakékoli sezóní ovoce včetně jablek.
Obrazek uzivatele
Zkuste upečený dort nechat přes noc ztuhnout v ledničce.
Obrazek uzivatele
Už jsem tento dort pekla několikrát a vžd vyšel naprosto skvěle a všem velmi chutnal. Dokonce jsem do něj jednou zapomněla dát mléko a i přesto byl pořád skvělý. Je to můj oblíbený recept.
Obrazek uzivatele
Dort je skvělý a rychlý... A držel tvar, i když jsem tam napoprvé zapomněla dát pudink :-)
Obrazek uzivatele
tento recept robim veľmi rada..vyborna chuť maslovej "drobenky" a osviežujuca chut ovocia a tvarohu. Vzdy mal uspech! Pozor! krajat az ked vychladne!
Obrazek uzivatele
Skvělý!!! :-) Až po smíchání všech surovin jsem si přečetla komentář o roztékajícím se dortu. Už bez nadšení jsem formu dávala do trouby. Po 45 minutách a se zlatou krustičkou jsem dort nechala úplně vychladnout. Nadšení se vrátilo po zakrojení. Tuhý, krásný, šťavnatý a hlavně chutný!
Obrazek uzivatele
Je skvely! Povedl se.
Obrazek uzivatele
Výborný, můžu jen doporučit.
Obrazek uzivatele
Geniální recept, s tímto koláčem vždy ohromím návštěvy. Dá se použít rybíz, ostružiny, josta...cokoli takto šťavnatého a barevného. Kombinace Tvaroh v kostce + zakysanka + mléko se dá nahradit tvarohem ve vaničce a bílým jogurtem, konstituce bude stejná a chuťově taky, mám vyzkoušeno obojí opakovaně.
Obrazek uzivatele
Geniální recept, vždy ohromím návštěvy, nedá se zkazit. Ovoce lze použít i rybíz, jostu, ostružiny - cokoli takto šťavnatého a barevného. Kombinaci Tvaroh v kostce + mléko+ zakysanka lze úspěšně a bez rozdílu chuti nahradit kombinací Tvaroh ve vaničce + bílý jogurt. Mám opakovaně vyzkoušeno.
Obrazek uzivatele
Geniální recept, vždy ohromím návštěvy, nedá se zkazit. Ovoce lze použít i rybíz, jostu, ostružiny - cokoli takto šťavnatého a barevného. Kombinaci Tvaroh v kostce + mléko+ zakysanka lze úspěšně a bez rozdílu chuti nahradit kombinací Tvaroh ve vaničce + bílý jogurt. Mám opakovaně vyzkoušeno.
Obrazek uzivatele
Já ho dělala už několikrát a vzdy se povedl! !Super je to rychlovka a moooc dobra:)
Obrazek uzivatele
Dort dopadl výborně, jen jsem zapomněla koupit zakysanou smetanu, ale i bez ní to bylo vynikající. Mohu jedině doporučit.
Obrazek uzivatele
Kolac je vynikajici, pecu ho casto je nas oblibeny,rychla priprava a lahodna chut.Snazim se ho delat z tvarohu z pozlatka, je vhodnejsi, protoze je mene vodnaty.Mohu poradit tem kterym se kolac nedari upect, pouzijte vetsi formu (cca28- 30cm)napln nebude tak vysoka a kolac se vam lepe propece , dale je urcite dobre pect na nizsi teplotu delsi dobu klidne az 1.h.A jeste jedna dulezita vec, vzdy nechte kolac ve forme uplne vychladnout !!!Snad jsem pomohla.
Obrazek uzivatele
Naprosto skvělý, dělám bez mléka, místo zakysanky dávám jogurt a celozrnou mouku, peču přes hodinu na 150°C a je to naprostá dobrota.
Obrazek uzivatele
jest li muzu poradit,delam bez mleka a do naplne stuzovac slehacky
Obrazek uzivatele
rad poradim, me zkusenosti,bez mleka a do naplne ztuzovac slehacky

Přidat komentář