Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pljeskavica

Pljeskavica je superrychlá a jednoduchá. Nejlepší je opečená na grilovací pánvi nebo na plátu. Pokud ji budete grilovat nad ohněm, je lepší ji zabalit do alobalu, aby maso zůstalo pěkně šťavnaté.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Maso Balkánská

Ingredience

    • 1⁄2 kg telecího masa
    • 1⁄2 kg jehněčího masa
    • 1⁄2 kg vepřového masa
    • 1⁄2 kg hovězího masa
    • sůl, pepř, mletá pálivá paprika
    • svazek jarní cibulky, na kolečka
    • ajvar, lutenica, salát z pečených paprik,
    • bílý chléb nebo malé nové brambory, uvařené a opečené k podávání

Příprava jídla

1 Maso pokrájejte na menší kusy a semelte v mlýnku, mixéru nebo poproste řezníka, ať vám směs namele. Osolte a opepřete, přidejte špetku pálivé papriky a jarní cibulku.

2 Ze směsi tvořte oválné placky o váze cca 200 g a tloušťce půl centimetru. Potřete je olejem a opečte je na grilovací pánvi, nebo dejte na gril.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Makedonské menu

Makedonské menu

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář