Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s ajvarem

Ajvar je studená omáčka z pečených lilků a paprik. Pochoutka se po druhé světové válce stala oblíbenou přílohou v celé Jugoslávii, (nejen) v jihovýchodní Evropě trhá rekordy oblíbenosti dodnes. V závislosti na množství použité papriky a chilli papriček může být sladký, pikantní (nejběžnější) nebo velmi pálivý. Ajvar se hodí jako pomazánka na chléb nebo jako doprovod ke grilovanému masu či sýrům. 

...

  
Jeho název pochází z tureckého slova havyar, což znamená „nasolené jikry“. Domácí ajvar se vyrábí z pečené papriky a je poněkud náročná na čas i ruční práci. Papriky se po upečení musí totiž oloupat.  Tradičně se připravuje v polovině podzimu, kdy je úroda paprika nejhojnější. Uchovává se ve sklenicích a zavařený vydrží ajvar po celý rok.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč