Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Výpečky po formansku

Kupte sud piva a k němu zakousněte chleba s výpečky. Olizovat se budou nejen chlapi!
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu
+ marinování Pečení: 2 hodiny 20 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 2 kg vepřového bůčku bez kosti
    • 200 g uzené bílé slaniny, na kostičky
    • 4 cibule, nakrájené nahrubo
    • stroužky z 1 palice česneku, na plátky
    • 2 lžičky kmínu, 2 lžičky drceného pepře
    • 250 ml světlého piva a sůl

Příprava jídla

1 Bůček nakrájejte na kostky o hraně 1,5 cm. Promíchejte ho s ostatními přísadami a v pekáči zakrytém alobalem nechte přes noc do chladu rozležet.

2 Stále zakryté dejte do trouby, zapněte ji na 170 °C a pečte zvolna asi 2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít vodou.

3 Odkryjte, maso podrťte šťouchadlem na brambory a pečte ještě 20 minut dozlatova.

4 Přendejte do uzavíratelné nádoby a zalijte vypečeným tukem i šťávou z pekáče. Dejte ztuhnout do chladu. Mažte na chleba a podávejte s feferonkou či okurčičkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář