Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Strašidla v bažině

A zase je tu vtip, který ze známého receptu vyčaruje pěkného bubáka. Mňam!
Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
P
Studená omáčka a dip Mexická

Ingredience

    • 12 pšeničných tortil, třeba i s příchutí
    • hrubozrnná sůl
    • olej na potírání, nejlépe ve spreji
    • 3 velká měkká avokáda
    • 1 malá šalotka, najemno nasekaná
    • šťáva z 1/2 limetky
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru, posekaného
    • sůl a pepř k dochucení
    • 5 lžic olivového oleje

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte papírem na pečení, z tortil vykrájejte nožem nebo vykrajovátky duchy, netopýry nebo kočky.

2 Tvary potřete olejem, posypte hrubou solí a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na mřížce a mezitím pečte další dávku.

3 Na bažinu rozmačkejte avokádo, smíchejte s ostatními surovinami, olej přidávejte jen podle vlastní chuti. Bažinu rozdělte do misek a podávejte s duchy a netopýry.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Strašidelné menu (nejen) pro děti

Umrlčí punč

Pečené mumie

Čokoládový hřbitov

Těstoviny podle očního lékaře

Prsty zlé čarodějnice

Laboratorní koktejl

Strašidelná party

Přidat komentář