Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 25 minut
P
Česká

Ingredience

    • máslo na vymazání hrnků
    • hrubá mouka na vysypání hrnků
    • 1 pastinák (petržel), oloupaný
    • sůl
    • 3 hrnky hrubé mouky + sůl
    • 3 hrnky čerstvého mléka
    • 3 žloutky + 3 bílky, zvlášť
    • 3 hrnky nakrájené tvrdší housky
    • hrst vlašských ořechů, nasekaných

Příprava jídla

1 Vymažte 8 čtvrtlitrových hrnků máslem a vysypte moukou. Pastinák uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte ho, musí zůstat křupavý.

2 Do mísy prosijte mouku se solí, vlijte mléko, žloutky a umíchejte hladké řídké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pastinák nakrájejte na kostičky a spolu s kostičkami housky a ořechy vmíchejte do těsta. Nakonec zlehka zapracujete sníh.

3 Naplňte hrnky asi do dvou třetin a naskládejte je do širokého kastrolu či vyššího pekáče. Nalijte okolo nich vroucí vodu tak, aby sahala do půlky až tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjte a vařte od začátku varu 22 minut.

4 Jeden hrnek vyjměte, knedlík kulatým nožem uvolněte kolem stěn, vyklopte a uprostřed ho rozkrojte nití. Je-li uvařený, vytáhněte i ostatní hrnečky, nechte chvíli zchladnout, knedlíky vyklopte a rozkrájejte nití na plátky.

NĚCO NAVÍC

Pod hrnky s knedlíky pro jistotu vložte utěrku či podložku, aby nepraskly. U nádobí ze silného porcelánu to není nutné.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boží hod hezky česky

Boží hod hezky česky

Nejlepší domácí knedlíky

Nejlepší domácí knedlíky

3x jahodové knedlíky

3x jahodové knedlíky

Pětkrát sladké knedlíky

Pětkrát sladké knedlíky

Špekové knedlíky se neslepí

Špekové knedlíky se neslepí

Aby se knedlíky nerozvařily

Aby se knedlíky nerozvařily

Cenné rady, jak na ovocné knedlíky

Cenné rady, jak na ovocné knedlíky

Jak zabalit karlovarský knedlík

Jak zabalit karlovarský knedlík

Jak na krájení knedlíků

Jak na krájení knedlíků

Knedlíky vařené v sáčku

Knedlíky vařené v sáčku

Bleskové houskové knedlíky

Bramborové knedlíky

Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

Houskové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Kachna s kaštanovými knedlíky

Karlovarské knedlíky

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Knedlíky tofu & dvojí jahody

Knedlíky z polenty

Knedlíky z tvarohového těsta

Krakonošovy uzené knedlíky

Kynuté knedlíky s borůvkami

Kynuté knedlíky vařené v ubrousku

Maxiknedlíky se švestkami

Pohankové knedlíky se švestkami

Preclíkové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Přidat komentář