Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sekaná s hořčicí a kmínem

Vezměte ji s sebou na výlet!
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 1 hodina
P
Sendvič Česká

Ingredience

    • 750 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
    • cca 100 g strouhanky
    • 1 větší cibule, najemno pokrájená
    • 2–3 stroužky česneku, prolisované
    • sůl
    • 1 lžička vegety nebo práškového zeleninového vývaru (například Wurzl)
    • 2 lžičky majoránky
    • 1 vejce
    • plnotučná hořčice na potření
    • kmín na posypání
    • bageta nebo čerstvý chléb, nakládané okurky a cibulky k podávání

Příprava jídla

1 Maso dejte do mísy, přisypte k němu strouhanku, cibuli, česnek, sůl, vegetu a majoránku, rozklepněte vejce a prohněťte. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2 Z masa vytvarujte dvě šišky, dejte je do pekáčku, potřete tenkou vrstvou hořčice a posypte kmínem. Podlijte asi 100 ml vody a dejte na hodinu péct. Podávejte v rozkrojené bagetě nebo mezi dvěma chleby spolu s nakládanými okurkami, cibulkami a pálivou salsou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel do krabičky

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář