Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zazipovaná omeleta

Vtipná příprava známé snídaně vás nadchne.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 1-2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT13M
Vaření 0:13

Ingredience

    • 2 vejce
    • 1 lžíce strouhaného nízkotučného sýra
    • 1 lžíce nasekané krůtí či kuřecí šunky
    • 1 malá bílá nebo červená cibulka, nakrájená nadrobno
    • ½ kapie (nebo červené papriky), nakrájená nadrobno
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte vařit vodu. Vejce rozklepněte do igelitového sáčku (ideální jsou sáčky se ‚zipem‘), přidejte ostatní suroviny, sůl a pepř a smíchejte. Z pytlíčku vyžeňte vzduch, uzavřete jej a vložte ho do vařící vody na 13 minut. Sáček vyjměte a hotovou omeletu z něj ‚vysypte‘ na talíř. Podávejte s celozrnným toustem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skořicové lívance s medem

Omeleta s dýní, šalvějí a sýrem

Omeleta s fetou a tuňákem

Omeleta s hráškem

Omeleta s kozím sýrem a paprikovým salámem

Omeleta s tuňákem a kukuřicí

Dokonalá snídaně

Přidat komentář