Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostrá omeleta

Ukázkový příklad, jak mít za málo peněz spoustu ‚muziky‘. Omeleta vám dodá energii, díky které zvládnete zápočty a zkoušky levou zadní.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 velkou bramboru
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 malou cibuli, nakrájenou na plátky
    • 1 feferonku
    • 6 vajec
    • hrst strouhaného tvrdého sýra
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Nakrájejte bramboru na osm klínků; nemusíte se obtěžovat s loupáním. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vhoďte brambory a za občasného promíchání je čtvrt hodiny až dvacet minut pečte. Měly by být zlatavé a uvnitř propečené (pokud pánev přikryjete pokličkou, budete mít hotovo rychleji). Pak brambory vyjměte z pánve a dejte na ni smažit cibulku. Jakmile zezlátne, přidejte feferonku a po chvíli i bramboru.

2. Rozbijte vejce a zalijte jimi bramborovou směs. Osolte a opepřete. Až vám vejce budou připadat hotová, posypte je sýrem a nechte chvíli zapéct. Podávejte nakrájené na klínky, nejlépe se zeleninovým salátem anebo s dušenými fazolemi.

Zapojte fantazii
Omeletu můžete vylepšit dávkou žampionů, čerstvou paprikou nebo třeba nakrájenou klobáskou či salámem.

13Kč na porci
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Delikátní fazolky

Šlehačkové kotlety

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.44

Přidat komentář