Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolice s voňavou strouhankou

Italsky bezpracná, lehká a ke všemu vhodná příloha. Zajímavě chutná s různými orientálními soté či kari, ať už samotná, či v kombinaci s rýží.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1 brokolice (asi 500 g), rozebraná na malé růžičky, stonky oloupané a nakrájené na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce másla
    • 1 plátek celozrnného chleba, rozmixovaný (půl hrnku strouhanky)
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků (nebo 2 lžíce nasekané petrželky)
    • 50 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Vařte brokolici ve vroucí osolené vodě 2–4 minuty, aby byla uvařená, ale zároveň ještě zůstala křupavá. Sceďte.

2 V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte čerstvou strouhanku s bylinkami a opékejte ji za stálého míchání dozlatova.

Sejměte z ohně a přidejte brokolici, parmazán, opepřete a promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Gratinovaný špenát

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Česnekové cuketky

Kořeněná mrkev

Kukuřice s avokádem

Křupavý čočkový salát

Přidat komentář