Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná mrkev

Patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a dalších dušených masových pochoutek. Dobře se doplňuje s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 velký stroužek česneku, drcený
    • 1–2 lžičky třtinového cukru
    • mořská sůl
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • špetka mleté skořice
    • 1 lžička harissy
    • 500 g mrkve, oloupané a šikmo nakrájené na 2,5cm špalíky
    • hrst čerstvého koriandru nebo hladkolisté petrželky
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Promíchejte olej, česnek, cukr, sůl, římský kmín, skořici, harissu a mrkev v zapékací formě. Pečte zhruba 20 minut, až bude mrkev tak měkká, že do ní zajede vidlička. Vyjměte z trouby a přidejte citronovou šťávu a bylinky. Dobře promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Lze připravit den předem a zakryté uchovat v chladničce. Pro orientální tón můžete vmíchat spolu s bylinkami lžíci zlatých rozinek.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Gratinovaný špenát

Brokolice s voňavou strouhankou

Kukuřice s avokádem

Křupavý čočkový salát

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Česnekové cuketky

Přidat komentář