Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý čočkový salát

Čočka je překvapivě výtečnou přílohou k jakékoli rybě – určitě to vyzkoušejte. Hodí se i ke všem pochoutkám z grilu včetně klobásek, a máte-li chuť, můžete ji zkombinovat s rýží.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát

Ingredience

    • 250 g zelené čočky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 červené jablko, nakrájené na kousky
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 2 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Přiveďte k varu litr vody. Přidejte do ní lžičku soli a čočku. Vařte 20–30 minut doměkka. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

2 Čočku promíchejte s jablkem, celerem, cibulkou, petrželkou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Gratinovaný špenát

Brokolice s voňavou strouhankou

Kořeněná mrkev

Kukuřice s avokádem

Půst vás nezaskočí!

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Česnekové cuketky

Přidat komentář