Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený fenykl

Bude vám chutnat jako předkrm i lehké hlavní jídlo.
Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Zelenina Italská

Ingredience

    • 4 střední bulvy fenyklu
    • sůl
    • 500 g hotového bešamelu (koupíte v prodejnách italských lahůdek)

Příprava jídla

1 Zbavte fenykl tvrdých konců listů a vykrojte košťál. Fenykl nakrájejte na 1 cm silné plátky a uvařte je v osolené vodě doměkka.

2

Zapékací nádobu vymažte olejem a vysypte trochou strouhanky. Fenykl sceďte a 2 lžíce vody uschovejte. Rozřeďte s nimi bešamel a promíchejte ho s parmazánem a mortadelou natrhanou na kousky.

3 Fenykl naklaďte do zapékací nádoby, zalijte bešamelem a posypejte zbývající strouhankou. Zapékejte při 200 °C asi 20 minut, až strouhanka zezlátne a bešamel začne bublat. Hodí se jako předkrm i hlavní jídlo.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ochucená strouhanka

Křupavé kuřecí nudličky

Cibule po sicilsku

Přidat komentář