Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkofleky tak trochu po italsku

Česká klasika říznutá prvky italské kuchyně…

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g těstovin (fleků)
    • 200 g uzeného masa
    • 1/2 menší dýně
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 5 vajec
    • 200 g ricotty nebo 200 ml mléka
    • 1 menší hrst piniových semínek (lze nahradit slunečnicovými semínky)
    • 100 g parmazánu (nemusí být)
    • 4 lžíce strouhanky
    • sůl, pepř
    • muškátový oříšek na dochucení

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 ºC. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Do vroucí vody vložte uzené maso a po 10 minutách dýni, kterou jste předem zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky (dýni občas zkontrolujte, protože se může rychle rozvařit). Vařte dalších 10 minut a poté maso a dýni vyjměte a do stejné vody dejte vařit těstoviny. Čerstvé nechte vařit 5–7 minut; pokud používáte sušené fleky, řiďte se návodem na obalu. Jakmile jsou těstoviny hotové, slijte je a properte ve studené vodě. Přidejte lžíci olivového oleje.

Ve větší míse šťouchadlem na brambory rozmačkejte vařenou dýni. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky.

Ricottu rozmíchejte s vajíčky a směs vlijte do rozmačkané dýně. Osolte a opepřete. Přidejte uzené maso a těstoviny a vše pořádně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem.

Aby piniová semínka měla výraznější chuť, opražte je nasucho na teflonové pánvi a přidejte do těstovin.

Směs vlijte do vymazané zapékací mísy. Nechte zapéct 30 minut. Poté posypte strouhaným parmazánem smíchaným se strouhankou a pečte dalších 5 minut.

Recept je převzatý z knihy Hravá kuchařka, autorka Ilona Chovancová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkofleky

Těstoviny zapečené se čtyřmi sýry

Těstoviny zapečené se zelím

18x zapečené těstoviny

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Čočková polévka s kari

Přidat komentář