Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Topinka s tatarákem

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Opékání 0:20
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 300 g hovězího masa (viz Chytré rady navíc)
    • 2 lžíce pokrájených nakládaných cibulek
    • 1 jarní cibulka, nakrájená najemno
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 1 lžíce majonézy
    • 1 lžíce olivového oleje
    • tabasco podle chuti
    • 1 lžíce kvalitního kečupu
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř


    NA DOKONČENÍ

    • olivový olej
    • opečený chléb a stroužek česneku k podávání

Příprava jídla

Maso umelte, promíchejte se všemi přísadami a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad – každý člověk má jiné chutě. Dotáhněte lžící olivového oleje. Podávejte na smažených topinkách potřených česnekem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Na tatarák je nejlepší pravá hovězí svíčková, postačí ale i roštěnka nebo takzvaný váleček – libový pruh masa z kýty.
  • Maso na tatarák se dá připravit několika způsoby. Hovězí svíčkovou můžete naškrábat, ale stačí ji i nakrájet na drobné kostičky. Je tak měkká, že se při míchání ještě dále rozmělní a pak se rozplývá na jazyku. Roštěnku jednou umelte v mlýnku na maso, váleček umelte dvakrát. Sekání v kuchyňském robotu rozmělní maso příliš najemno.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jak připravit dokonalé topinky

Jak připravit dokonalé topinky

Topinka s ďábelskou směsí

Topinka s houbami a volským okem

Topinka s kapustou a čabajkou

Topinka s míchanými vejci

Topinka s pečeným česnekem

Topinka s pivním sýrem

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář