Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brusinkový punč

Lahodný horký nápoj okořeněný vanilkou, skořicí a zázvorem vás ,nakopne‘ i bez alkoholu.

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Nápoj

Ingredience

    • 250 g čerstvých nebo mražených amerických brusinek
    • 5cm kousek zázvoru, na tenké plátky
    • 1 svitek skořice
    • 250 ml hruškového (či jablečného) džusu
    • 50 g krupicového cukru (podle chuti i méně) + 2 lžíce navíc
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozčtvrcený
    • 1 hruška, nakrájená na plátky

Příprava jídla

Brusinky (pár si jich nechte na ozdobu), nakrájený zázvor a celou skořici zalijte 900 ml vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 10 minut. Vyjměte koření a brusinky sceďte a šťávu ještě vymačkejte přes jemné síto nebo látku do jiného hrnce.

2 Do šťávy vraťte celé koření i zázvor a přidejte džus, rozčtvrcený vanilkový lusk a cukr a 5–10 minut na mírném ohni povařte. Vložte nakrájené hrušky a stáhněte z ohně. Podávejte teplé doplněné odloženými brusinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami

Brusinkový koláč s drobenkou

Brusinky v cukru

Kroupový pilaf s brusinkami

Krůtí quesadillas s brusinkami

Horké nápoje

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

reklama

Přidat komentář