Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavý vinný punč

Oblíbený nápoj vylepšete zázvorem, pomerančem a pomerančovým likérem – ten jej posune do nebeských výšin.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Nápoj

Ingredience

    • 18 hřebíčků
    • 6 velkých proužků kůry z biopomeranče
    • 1 litr suchého červeného vína
    • kůra z 1 biocitronu, nastrouhaná na širší proužky
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 1 svitek skořice (+ další na ozdobení)
    • 15 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
    • 2 lžíce pomerančového likéru (cointreau či grand marnier)
    • 1 pomeranč na ozdobení, oloupaný (i bílá slupka) a vykrájená filátka

Příprava jídla

1 Zapíchněte 3 hřebíčky do každého proužku pomerančové kůry. Dejte je do hrnce spolu s červeným vínem, citronovou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a pomerančovým likérem. Přiveďte těsně pod bod varu a zahřívejte 15 minut. Směs se nesmí vařit, aby se neodpařil alkohol.

2 Podávejte doplněné filátky pomeranče a svitky skořice. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masala chai

Zázvorový čaj

Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Máslový grog

Horké brandy s marmeládou

Horké nápoje

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikající - ochutnal jsem všechny nápoje - mám asi 2 promile a přibral jsem 2 kila..........

Přidat komentář