Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená dýně s jáhlami a s kysanou zeleninou

Stejným způsobem můžete místo dýně zapéct i brambory.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 35 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 1 kg dýně hokkaidó
    • 250 g uvařených jáhel (Bioharmonie nebo Biolinie)
    • 200 g pickles nebo kysaného zelí
    • 3 velké cibule
    • 1–2 lžíce biomásla nebo domácího sádla
    • 200 g parmazánu nebo tvrdého ovčího sýra, nastrouhaného
    • 4 lžíce vlašských ořechů, nasekaných
    • sůl + panenský olivový bioolej na zjemnění

Příprava jídla

1 Kartáčkem omyjte dýni, vydlabejte semena a dužinu pokrájejte na menší kousky (nemusíte ji loupat). Připravenou dýni vařte 20–30 minut doměkka. Buď ji můžete uvařit v páře, nebo nalít na dno většího hrnce jeden až dva centimetry vody, navrstvit kousky dýně a kastrol přiklopit těžkou poklicí. Při vaření kontrolujte, zda se nevyvařila voda; případně ji dolijte.

2 Mezitím nakrájejte cibuli na velké půlměsíce a opékejte je na velmi mírném ohni v pánvi na oleji se sádlem nebo s máslem a se solí doměkka; trvá to 10–15 minut. Sejměte z plamene a přidejte uvařené jáhly, pickles, polovinu sýra, polovinu ořechů a dýni a trochu vše rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Podle chuti směs dosolte, popřípadě zjemněte olivovým olejem. Dejte do zapékací misky a nahoře posypte zbylým sýrem. Pečte v troubě při 180 °C asi půl hodiny. Nakonec posypte zbylými ořechy a nechte chvíli pod grilem zezlátnout.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pickles

Vegetariánský burger s pickles

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

24 úžasných dýňových receptů

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Přidat komentář