Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Topinková bomba

Elegantní způsob, jak se (téměř bez práce) můžete zbavit přebytků cuket. Až pak tuhle směs promícháte se sýrem a uzeninou a rozpečete na toustu, příští rok vám cukety nebudou stačit.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
131 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 4 skleničky po 200ml
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:40
Zavařenina

Ingredience

    • 125 ml olivového oleje
    • 4 velké cibule, překrojené napůl a pak na plátky
    • 6–8 stroužků česneku, oloupaných a nakrájených na plátky
    • 1,5 kg cukety, nastrouhané nahrubo
    • 3 lžičky soli
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 400 g hustého rajčatového protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
    • 5 lžic worcesterské omáčky
    • 1–2 lžíce kaparů (nemusí být)
    • 1/2 lžičky drceného chilli (cca 2 malé sušené chilli papričky)

Příprava jídla

1 Na oleji zpěňte cibuli a česnek. Přidejte cuketu, osolte a míchejte další 3 minuty. Přidejte ostatní přísady a dejte do trouby předehřáté na 200 °C na zhruba 40 minut. Občas zamíchejte. Plňte do horkých sklenic a zavíčkujte.


S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte na toustu nebo topince se sýrem (třeba čedarem) a chorizem či čabajkou nebo zamíchejte do těstovin.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá kyselá zelenina

Džem z mrazáku

Chilli džem

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Hruškový med

44 nej receptů s cuketami

Nakládejte, zavařujte!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vzdy sa tesim na kazdorocnu nadurodu cukiet aj kvoli tomuto receptu! Nazov hovori naozaj za seba,je to topinkova bomba! Mnam!

Přidat komentář