Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Doporučujeme!

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
80 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Vaření 0:45

Ingredience

    • 500 g hlívy ústřičné
    • 2–3 palice česneku, rozdělené na stroužky, ale nevyloupané
    • 1 větší cibule, nakrájená na kolečka
    • 4 lžíce olivového oleje + 2 lžíce másla
    • hrst bylinek (ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj)
    • sůl a hrubě mletý pepř

    NA KAŠI

    • 400 g brambor (varný typ C nebo B)
    • 400 g celeru
    • 200 ml mléka
    • 1 lžíce másla
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • zelené lístky (např. polníček) k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy. Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

2 Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut. Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši. Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbový krém

Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Slaný koláč s hříbky

Zapečené portobello

Salát z hlívy

Celer

Šoulet s hlívou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hlíva mi při pečení zhořkla, nevíte, čím to může být? děkuju
Obrazek uzivatele
Milá Eliško, hlíva může zhořknout, pokud ji pečete příliš dlouho. Neztmavla příliš?
Obrazek uzivatele
Pečená hlíva je vynikající. Kaši jsem nezkoušela.

Přidat komentář