Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbový krém

I když se vám zrovna nepodaří přinést z lesa pořádný úlovek, tahle polévka vám vynaložené úsilí vynahradí. Můžete do ní totiž dát houby, jako jsou babky nebo klouzky, které se do jiných pokrmů příliš nehodí.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 350 g směsi lesních hub
    • 60 g másla
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 menší brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 1 l mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • pažitka a krutony z toustového chleba na ozdobu

Příprava jídla

1 Houby očistěte a pokrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka cibuli a houby; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte mouku, míchejte a počkejte, až se zbarví do světle žluta. Přihoďte kostičky brambory, zalijte mlékem, osolte a opepřete a vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké.

2 Krém rozmixujte ponorným tyčovým mixérem, ozdobte pažitkou, krutony (případně orestovanými drobnými houbami) a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

České menu na září

České menu na září

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Slaný koláč s hříbky

Zapečené portobello

Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

20x houby na všechny způsoby

Přidat komentář