Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním.
Suroviny
žampiony portobello
8
ks
čedar
150
g
nastrouhaný nahrubo
toustový chléb
3
plátky
bílý, lze nahradit 50 g čerstvé strouhanky
klobása grilovací
200
g
bílá, čerstá
česnek
1
stroužek
oloupaný
chilli paprička
½
ks
rozdrcená
petrželka
hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
Postup
1
Portobello očistěte, z hladké strany lehce nařízněte do kříže a z obou stran posolte.
2
Toustový chléb rozmixujte v robotu s prolisovaným česnekem, petrželkou a chilli papričkou. Klobásky vymačkejte ze střívka do mísy, přisypte k nim bylinkovou strouhanku, čedar a vše dobře promíchejte.
3
Rozehřejte troubu na 200 °C. Olej rozpalte na pánvi a portobello na něm zprudka opečte, zhruba minutu na každé straně. Přendejte na plech žebrováním nahoru a do kloboučků rozdělte směs. Dejte zapéct na 10–15 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)