Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Rozšiřte svůj repertoár klasických příloh o tuhle novinku!

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 15
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Maso Středomořská

Ingredience

    • seříznutá zrna ze 4 klasů cukrové kukuřice či asi 400 g kukuřičných zrn
    • 20 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 menší a vyšší vepřové kotlety bez kosti (každá asi 230 g)
    • sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • 1 bílá cibule, nakrájená na jemné plátky
    • 2 salátové okurky, oloupané a nakrájené
    • 250 g třešňových rajčat na větvičce, rozpůlených
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • hrst bazalkových listů

Příprava jídla

1 Kukuřičná zrna rozmixujte v robotu dohladka. Rozpusťte v pánvi máslo, přidejte kukuřičné pyré a opékejte ho asi 2 minuty na středním ohni. Dochuťte solí a pepřem a odstavte mimo plotýnku.

2 Ve velké pánvi rozpalte olej, vložte kotlety a zprudka je opečte po obou stranách tak, aby bylo maso propečené (zhruba 4–5 minut z každé strany). Kotlety stáhněte stranou a nechte 5 minut odležet. V míse promíchejte všechnu nakrájenou zeleninu se zbylým olivovým olejem a vinným octem. Lehce osolte a opepřete. Na talíře rozdělte kukuřičné pyré, na něj posaďte kotletu a na maso navršte zeleninový salát. Posypte lístky bazalky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová kukuřičná polévka s paprikami

Mexický kukuřičný salát

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Kukuřice s kokosem a skořicí

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Zlaté klasy, sladká zrna: kukuřice

Přidat komentář