Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celozrnné lívance

Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za vyšlehaný tvaroh a libovolně obměnit ovoce.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Opékání 0:20
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 100 g hladké mouky
    • 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 120 ml podmáslí
    • 2 vejce
    • 4 lžíce medu + další k podávání
    • 250 g řeckého jogurtu
    • olej na opékání
    • 200 g borůvek
    • máta na ozdobení

Příprava jídla

1 Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.

2 Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.

3 Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Muffiny s cereáliemi

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Celozrnný koláč s blumami

Snídaňové sušenky

Lívance s omáčkou z cideru

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Palačinky a lívance

30x neodolatelné borůvky

Komentáře

Obrazek uzivatele
mňam

Přidat komentář